lørdag 6. juni 2009

Storhaugen

Høyeste punktet på Aspøya er Storhaugen. De fleste som bor i denne delen av Ålesund vet hvor den er, og bruker den som mål for små turer.
Som barn var jeg der flere ganger i uka.
Opp til Storhaugen kommer vi når vi går forbi baksiden av kirka, opp til Giskegata eller Markveien. Det går to veier opp til toppen, en fra hver side.

Storhaugen er som en liten park. Langs stiene i haugen finner vi et og annet blomsterbed, prydbusker og benker så man kan sitte å nyte utsikten, blomstene og barnelatteren fra leikeplassene nederst ved Storhaugen.
Furutrærne som står langs stiene er gamle og krokete, og har stått trofaste tross vær og vind.

På topp en finner vi "rundingen". Det er et lite platå omkranset av Ålesundsmur, med to inn/utganger. I midten står en steinsøyle med et kopperplate på toppen. Her kan du få svar på hva alle øyene utenfor byen, alle fjella innover fjorden og andre merkepunkt heter.

Bildet til venstre er tatt mot sør og viser kirka i forgrunnen og Storfjorden med fjella i bakgrunnen. Bildet i midten er tatt mot nord, og viser redningskøyta som har kurs sørover. Godøya i bakgrunnen. Bildet til høgre er tatt mot Skansekaia og Molja.

Ingen kommentarer: